Ai zile în care nu îți place să stai prea mult prin bucătărie, dar vrei să mănânci ceva bun? Îți recomandăm prazul cu măsline, un fel de mâncare foarte ușor de făcut, cu puține calorii și foarte delicios. În plus, este o alegere foarte bună și sănătoasă pentru perioadele de post.

Lista de ingrediente:
– 2-3 fire de praz;
– 2-3 linguri de ulei de măsline;
– 100-150 grame măsline negre sau kalamata;
– o ceapă;
– 1 lingură de bulion sau o ceașcă de sos de roșii;
– 2 cartofi medii;
– câteva frunze de dafin;
– o linguriță de boia (dulce sau iute, dupa preferință);
– o jumătate de pahar de vin alb.

Mod de preparare
Tăiați prazul rondele, cam de 2 cm grosime, și căliți-l puțin în ulei, după care adăugați ceapa, tăiată și ea felii subțiri. Puneți o cană de apă peste ele și lăsați-le cam 10 minute la fiert cu capacul pus, după care adăugați cartofii tăiați cuburi, vinul, dafinul, măslinele, puțină sare, boiaua și, mai spre final, sosul de roșii. Înainte de a pune măslinele, opăriți-le preț de câteva minute, pentru a scoate sarea din ele.

Prazul de măsline poate fi servit cald, dar și rece. Merge foarte bine cu un orez simplu, dar și cu pâine.

Pofta bună!

Anunțuri