Fă diferenţa între factorii reali care te-ar putea îndepărta de la o dietă şi scuzele care nu te lasă să îţi atingi obiectivul! Află acum cum poţi reuşi să te motivezi pe drumul către transformarea ta, fară să faci compromisuri.

Top 10 factori ce te-ar putea determina să renunți la dietă

1. Lenea

Lenea sau ceea ce putem numi modalitatea prin care amâni să te preocupi. Cuvântul de bază atunci cănd vrei să araţi mai bine şi să fii mai sănătoasă este „preocupare”. De aici trebuie să începi. Nu fi delăsătoare pentru că îţi va părea rău mai târziu! E mai uşor să îţi propui astăzi să scapi de celulită și să slăbeşti cele 2 kilograme în plus, decât peste 10 ani când vei avea probabil 10 kilograme în plus şi un metabolism mult încetinit din pricina vârstei şi a grăsimii depuse.

2. Programul de la locul de muncă

Deşi este prevăzut în codul muncii să primeşti pauză de masă, în realitate acest lucru nu se întamplă în toate cazurile. Ar putea să te îndepărteze de la dieta ta, doar în cazul în care nu ţi se acordă pauză de masă sau eşti în misiuni speciale pe teren. Dacă nu ai un job precum recepționeră, poliţistă sau alte joburi cu publicul, nu consider că programul de la birou este o problemă reală. Cele 10 minute pe zi „furate” din timpul tău de la muncă pot contribui cu 10 ani în plus la durata vieţii tale! Şeful nu te întelege? Pune în balanţă ce e mai important pentru tine: sănătatea sau cariera. Nu face sacrificii, chiar dacă eşti tânără.

3. Familia

Cei din familie îţi vor binele, fără îndoială, însă în marea majoritate a cazurilor nu ştiu să exprime acest lucru. Pâna când nu văd primele rezultate, ei au tendinţa să te descurajeze. Vorbe precum: „ai mai încercat 100 de diete până acum!”, „pariu că te vei lăsa în următoarele zile” sau „nu ai tu voinţă, gandul tău stă doar la mâncare” vei tot auzi. Arată-le că de data asta „e pe bune” şi vei avea parte de suportul lor!

4. Prietenii

Anturajul are un rol important în momentul în care începi o dietă. Ieșirile cu prietenii tăi pot fi hotărâtoare. Găsește alternative fără să ieşi în evidenţă! Dacă obişnuiţi să beți frecvent băuturi alcoolice fii tu cea care le promite că ii duce acasă cu mașina, astfel ei nu vor ştii că ești la dietă şi li se va parea utilă propunerea ta. Înlocuieşte sucurile cu apă plată cu lămâie motivând că îţi este foarte sete şi vrei ceva răcoritor sau bea-ţi cafeaua fără zahăr. Renunță la mâncarea nesănătoasă care producere depunerea grăsimii în exces și înlocuiește clasica pizza şi shaorma cu salate, pui cu smântână şi ciuperci sau o altă mâncare din legume şi carne.

5. Stima scăzută de sine

Fie că în construirea imaginii tale de sine au contribuit persoane negativiste sau o serie de evenimente nefericite din viaţa ta, va trebui să găseşti forţa interioară prin care să transformi această perioadă de depresie în cea mai bună perioadă din viaţa ta. Şi cum altfel poate fi cea mai bună perioadă dacă nu te prinde slabă, sănătoasă, radiind a energie? Toţi avem momente rele, urmate de momente bune, dar trebuie să venim în ajutorul destinului! Chiar dacă eşti lipsită de energie şi poate fară speranţă, fă-ţi un plan şi porneşte cu paşi de furnică.

6. Stimă (prea) crescută de sine

Eşti o femeie cultă, ai o familie, o carieră de invidiat, nu ai probleme financiare. Din păcate nu te poţi motiva să începi o dietă şi să te ţii de ea cu rigurozitate. Ai o părere (prea) bună despre tine, de ce ai avea TU nevoie să slăbeşti? Oricum „cine te place – te place aşa cum eşti”! Aceasta e atitudinea unui om plafonat, iar faptul că ai atât de multe reuşite în viață ar trebui să te ambiţioneze. Imaginea contează – de ce ar fi acesta singurul lucru care să iţi lipsească? Imaginează-ţi viața ta după ce vei redeveni femeia ambiţioasă care erai odată.

7. Cercul vicios al nutriţiei sau lipsa informaţiei corecte

Odată ce ai pus cateva kilograme în plus, ai incercat diverse diete, micşorând cantitatea de mâncare. Mâncare mai puţină înseamnă vitamine, proteine şi alţi nutrienţi în cantităţi mai mici. Totul a dus la agravarea deficitului tău nutritiv şi s-a manifestat când ai început să ai ameţeli, senzaţii de foame, oboseală sau pur şi simplu lipsă de energie. Aşa ai ajuns la momentul în care dieta a eşuat şi ai luat-o de la capăt. Numim asta cercul vicios al dietelor, care nu te aduce mai aproape de greutatea ideala ci dimpotrivă, te descurajează să mai crezi în rezolvarea problemelor tale.

8. Medicul

Alege-ţi cu grijă medicul care îţi recomandă metode de slăbire. Pentru nimic în lume nu ar trebui să iei medicamente (Xenical, Regenon, Reductil, etc.) pentru a rezolva o problemă de greutate. Cere 2-3 opinii diferite înainte de a opta pentru o soluţie rapidă, deşi ştiu că timpul te presează şi îţi doreşti din toată inima rezultate rapide. Un rezultat rapid în realitate te îndepărtează pe termen lung de o greutate normală.

9. Alte priorități

Sau arta de a amâna. De câte ori ai amânat un lucru pe ziua următoare şi în cele din urmă ai renunţat la idee? Pentru Einstein definiția nebuniei era : Nu poţi face zilnic acelaşi lucru şi să te aştepţi la rezultate diferite! Dacă nu pui piciorul în propriul prag, nimic nu se va schimba. Află că menţinând stilul de viață pe care îl ai în prezent, odată cu trecerea timpului cantitatea de grăsime din corpul tău va creşte. Arderile vor fi mai încete. Dacă astăzi slabirea ta costă 100 lei în plus pentru mese mai sănătoase sau a te trezi cu 30 de minute mai devreme pentru un mic dejun, în cațiva ani poți dubla, chiar tripla aceste costuri.

10. Banii

Cea mai mare greșeală este să crezi că boala costă, însă sănătatea e pe gratis! Inveştește astăzi bani în sanătatea ta, pentru că mai târziu va trebui să investeşti forţat, atunci când medicul o cere, pentru a trata boli. Alte priorităţi apar în fiecare lună, dar încearcă să realizezi că starea ta de bine este o prioritate pentru care ar merita să renunţi la orice sumă de bani din lume!

Iar dacă te simți demotivată, iată un filmuleț scurt, care sperăm că te va ajuta să rămâi motivată și hotărâtă să slăbești.

Spune-ne într-un comentariu ce te-a facut să renunţi la a duce la bun final o dietă, sau cum ai reuşit într-un moment al vieţii tale să nu te laşi influenţată de unul dintre factorii de mai sus!