Este dificil să te ții de un program de slăbire, mai ales atunci când există atâtea locuri pe care le frecventezi și care îți pot sabota planurile într-o clipită. Într-adevăr, este o adevărată provocare pentru orice femeie modernă să își respecte cu strictețe toate cele 3 mese tihnite pe zi, cu gustările de rigoare, și pentru că trebuie să mănânce ceva, nici nu se mai gândește la cantitate, calitate, spațiu, ustensile… poate mânca și rumeguș, că nu este atentă la ceea ce mănâncă.

Acest lucru este cât se poate de rău, deoarece trebuie să fim perfect conștiente de absolut tot ce acceptăm să intre în organismul nostru, în special atunci când încercăm să scăpăm de celulită și greutatea în exces, iar unele spații în care alegem să mâncăm nu ne sunt deloc benefice pentru siluetă.

Iată care ar fi acestea:

În fața televizorului
Reclamele sunt cele de evitat, deoarece pot fi foarte dure cu apetitul nostru. Știm prea bine care este rolul reclamelor și efectul pe care îl pot avea asupra minții noastre și cum se imprimă în subconștient toate acele “bunătăți” pe care momentan nu le poți procura, dar te gândești că îți poți potoli pofta cu alte prostii găsite prin casă și, pentru că nu e ceea ce îți doreai, mănânci până la refuz, poate-poate ar dispărea senzația. Și uite așa ajungi să consumi mai multe calorii decât ai fi vrut.

În mașină
Niciodată nu este o idee bună să mănânci pe fugă. De obicei, acest gen de mâncare rapidă este plină de calorii, iar atunci când conduci, nu mai ești atentă la modul în care mănânci și nici la cantitate. Dacă ești nevoită să mănânci în mașină, ai grijă să ai mereu la îndemână gustări sănătoase.

În bucătărie
Dacă mergi mereu în bucătărie pentru câte o gustare rapidă, să știi că nu te vei alege niciodată numai cu “o gustare”. Mereu vor fi mai multe, iar în bucătărie, cum e plină de diferite feluri de mâncare, mereu se vor găsi soluții de a combina acele aperitive.

La petreceri
Poate că gustările nu ți se par a fi o mare problemă pentru dietă, dar dacă nu ești atentă, acestea pot fi un adaos important de calorii.